İstanbul Borsa operasyonunda iki isim daha gözaltına alındı

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki isim daha gözaltına alındı.

Borsa İstanbul’un ilk vadeli piyasa krizi sonrası borsada yaşanan sert düşüşün sorumlusu olarak gösterilen 8 isimden 5’i tutuklanarak hapishaneye gönderildi. İnceleme ve soruşturmalar ise devam ediyor. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre yürütülen operasyon kapsamında iki isim daha ,gözaltına alındı. Bu iki ismin borsadaki krizi tetikleyen işlemleri yapan borsacılar olduğu söyleniyor. Borsada yükselişin sürdüğü dönemde spot piyasa ve vadeli Piyasa arasında arbitraj yaparak para kazanan isimlerin borsada büyük çöküş başlamadan önce vadeli piyasada ve spot piyasada yüklü satışlar yaptığı söyleniyor.


Önümüzdeki dönemde piyasa bozucu eylemlere katılan başka isimlerin de soruşturma kapsamında gözaltına alınacağı belirtiliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 2'si yurtdışında olan 10 şüpheli için gözaltı kararı verilmişti. "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Kurulan Örgüte Üye Olma" ve "6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet" suçlarından 8 şüpheli, polis tarafından üç gün önce gözaltına alınmıştı.


Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Hakan Gençoğlu, Ahmet Can Teoman ve Barış Aşçıoğlu, sorgularının ardından Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçundan tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.