Wagner Grubu: ABD ve Türkiye vatandaşının naaşlarını gönderiyoruz

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'nın Bahmut kentindeki çatışmalarda ölen bir ABD vatandaşıyla, havaya uçurulmuş bir binada ölü bulunan bir Türkiye vatandaşının naaşlarını geri gönderdiğini duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, Wagner Grubu'na bağlı paralı askerlerin paylaştıkları bir videoda, iki ahşap tabutu çivileyerek kapattıkları ve tabutlardan birinin üzerine ABD diğerinin üzerine de Türk bayrağı koydukları görüldü.

Paylaşılan görüntüde tabutların yanında duran Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin’in, "Bir Amerikalı ve bir Türkiye vatandaşının naaşlarını mahkumlarla birlikte iade ediyoruz" dediği duyuluyor.

Prigojin, ABD vatandaşının Bahmut'un "yuva" olarak bilinen bir bölgesindeki çatışmalarda öldüğünü; Türkiye vatandaşının ise Ukraynalı güçlerin havaya uçurduğu bir binanın enkazında bir Türk kadınla birlikte ölü bulunduğunu söyledi. Prigojin, Türk kadının cesedine ise ulaşılamadığını belirtti.

Prigojin, savaşın en uzun ve en kanlı muharebesinin ardından Bahmut'un ele geçirildiğini 20 Mayıs’ta duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Japonya'da düzenlenen G7 zirvesinde konuşurken Bahmut'un Rusya tarafından "işgal edilmediği" konusunda ısrar etmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise şehri ele geçirdiğini söyleyen Wagner'i tebrik etmişti.